Tok Sen massage

Doktor ShivakoDeze unieke helende massage vindt zijn oorsprong in het Chiang Mai gebied in het Noorden van Thailand. De kennis van deze oude massagevorm is 5000 jaar lang mondeling overgebracht. Deze massagetechniek heeft onder andere ook Chinese invloeden (acupunctuurpunten en meridianen).

Tok = kloppen/vallen en Sen = energiebaan.  Met behulp van twee stuks houten werkgerei, voor de beeldvorming te vergelijken met hamer en beitel, wordt de doorstroming in de energiebanen gestimuleerd. Daardoor verminderen energiestagnaties of worden deze zelfs opgeheven. Naast het gebruik van het houten gereedschap worden de energiebanen gestimuleerd met duw- en stretchtechnieken.
Hoewel het gebruik van een hamer en beitel op het lichaam “heftig” overkomt is een Tok Sen-behandeling heerlijk ontspannend.

Van origine wordt Tok Sen als zelfstandige behandeling gegeven. Echter, er kan een combinatie plaatsvinden met andere Thaise massage technieken.
Tok Sen-massage wordt uitgevoerd over makkelijk zittende, kleding, of als onderdeel van een massagebehandeling op de blote huid met speciale olie.

De behandeling bestaat uit het opwarmen van het lichaam door het uitvoeren van strekkingen uit de Thaise Yogamassage, waarna de Sen-lijnen behandeld worden met duimdruk. Daarna worden de lijnen en bepaalde acupressuurpunten behandeld met de speciale houten hamer en beitel. Deze vibraties werken diep door op het bindweefsel en de spieren en activeren de energielijnen (Sen, meridianen). Voor foto’s zie:
Tok Sen foto’s

Tok Sen heb ik geleerd in Chiang mai in de Wat Si Koed massageschool

http://www.thailandblog.nl/thaise-massage/thaise-massage-chiang-mai/

Waar is deze massage heel geschikt voor:

Tok Sen hamer en beitel

  • Vermoeidheid
  • Vage pijnklachten
  • Reumatische klachten
  • Psychische en mentale stress
  • Zenuwstelselaandoeningen
  • Rugpijn
  • Hoofdpijn